HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2011 Mont Ventoux og Toumalet

2011 Mont Ventoux og Toumalet

5148 Malaucene Ventoux

5156 Malaucene Ventoux_cr
Paul Helvad klarede den skrappe stigning op til Mont Ventoux i Frankrig. Den tidligere 6-dages rytter er årgang 1935 og still cycling strong....At køre op ad bjerge er der jo mange, der gør. Ikke kun i Tour de France, men mange bruger også helt frivilligt deres ferie på at køre op ad de bjerge vi andre kun kender fra reportagerne i fjernsynet.

Det er mænd og kvinder unge og lidt ældre. De kører på Alpes D´Huez, Galibier og alle de andre.

Men.....der er langt mellem de 76-årige, der fuldfører den slags kraftudfoldelser. Paul Helvad, årgang 1935, gjorde det d. 1. september. Selv om han er cykelrytter fra tiden med Palle Lykke og 6-dages løbene i Forum, mente han, at det nok var slut med de store bjerge.

År ud og år ind kører Paul trofast sine ture mindst to gange om ugen. Alle veje på Halsnæs er kørt tynde. Om vinteren er racercyklen skiftet ud med mountainbike og hvis der ligger sne, kan der køres på cykeltræneren i garagen.

Paul har motiveret andre for cykelsporten, bl.a. genboen, der på et tidspunkt troede at det var slut med fysiske udfoldelser efter at være opereret for diskusprolaps. Fra små øveture blev det til regelmæssig træning og Geert har fået blod på tanden.

Så i år var det Geert, der overtalte Paul til, at de skulle mødes ved Mont Ventoux for at køre turen op. Det kræver selvfølgelig at der ligger et solidt træningsarbejde forud. Vel ankommet i Frankrig skulle der ligeledes trænes for at blive vandt til varmen og stigningerne. Og så til sidst gik det løs: 22 km op ad Mont Ventoux, det skaldede bjerg.

Det var bare at træde op, op og op. Vejret faldt heldigt ud: Det var kun ca. 30 grader og der blæste en herlig kølende brise. Op, op og til sidst var de der. Det må da være en sej Hundesteder der kan fuldføre det.

12100 Argeles Gazost Tourmalet

12106 Argeles Gazost Tourmalet
Lidt om Tourmalet. Diskussionen går altid på, om det ene eller det andet bjerg er mere udfordrende en det andet.

Der er kun én måde at finde ud af det på og det er ved at prøve dem alle. I år var turen kommet til Tourmalet i Pyrenæerne. Er Tourmalet svære eller nemmere end Mont Ventoux? Svaret er både og. Den er udfordrende især de sidste kilometer og andeledes, som Pyrenæerne er andeledes end Alperne eller Sydfrankrig. Tourmalet er lige så krævende end de andre prominente bjerge i Tour de France.

Jeg skal tilbage til området omkring Lourdes fordi der er så mange andre flotte bjergetapper i nærheden. Det der er jokeren, er vejret. Kommer der et lavtryk fra Biscayen, så kan man lige så godt pakke sammen, og finde varmere og tørrer himmelstrøg, fordi så bliver der koldt og vådt i Pyrenæerne.

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login