HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2009 Borger-Barcelona > Etape 9, Condrieu

Etape 9, Condrieu

Dagens tur var et farvel til Jura. Vi kørte begge igennem Gorges de L' Ain, et naturskønt område med vand,dybe kløfter, bjerge, svaner og små søde byer.

Juraen en flot, og bedst, når vejret også er det, som jeg tvivler på sker ret tit, fordi det er så frodigt. Det jeg ikke fik prøvet er deres særlige oste med aske på. Så vi kommer nok til Juraen en anden gang.

Efter Juraen er landskabet lidt landbrugsagtigt. I starten lidt fladt, men hen i mod Lyon, blev det ret kuperet igen. De små landbrug har plads nok til at boltre sig på. Et sted så jeg 3 gamle biler stående på grunden. Det mærkelige er, at det så ret dekorativt ud, hvor det i Danmark eller Holland ville havde været en skandale.

Jeg krydsede Rhône floden første gang ved et stort atomkraftværk. Dem har de vist en hel del af i Frankrig. Tænk at det vand som flyder her i floden, kommer helt fra Schweiz og har været igennem Geneve søen. Her tænker man ikke så meget over det, og bruger floden til kølevand til atomkraftværker, transport og vandski.

Det første man lægger mærke til er vinmarkerne på sydøst siden. Store terrasser op ad bjergsiden.

I morgen vil jeg følge floden syd på til Tourons. Der hvor Rhône floden drejer mod øst, drejer jeg mod vest, mod Ardeche. Jeg glæder mig, de har lovet godt vej i morgen. I dag stod den på regnbyger med kraftige vindstød og bygeskyer med sol om eftermiddagen.

Dagens etappe:145 km, 22,6 i gennemsnit. Svag til frisk SV vind.
Google Earth fil af turen.
 

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login