HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2009 Borger-Barcelona > Etape 8, Thoirette

Etape 8, Thoirette

Havde sat vækkeuret til kl. 7 i morges med henblik på, at komme tidligt af sted.
Da jeg var på vej tilbage fra badet var det begyndt at regne og det så meget, at Geert kom mig i møde med en paraply.
Tung grå himmel og masser af vind fra sydvest, d.v.s. modvind for Geert!
Så var gode råd dyre! Hvad nu – bruge en pausedag i regnvejr, springe etapen over eller skulle Geert cykle ud i regnen.
Rydde sammen, snakke frem og tilbage, læse vejrudsigterne i en 4 dage gammel avis. Så fik vi den geniale ide, at ringe til DK for at få den friske fra DMI. Så ikke for godt ud for Lyon – noget herfra. Men så pludselig kom opklaringen, noget blå himmel og regnen var stoppet.
Geert sagde at både ben og bagdel var i god form, så vi fandt regnovertrækket og en varm halsklud frem, smurte nogle madder og så af sted. *
Vi er i en meget dejlig del af Jurabjergene, pæne huse, små udsalg af egnsspecialiteter og i morges var de større bjerge i det fjerne.
Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle køre egentlig bjergkørsel i camperen, men der blev jeg klogere. Jeg havde valgt ”undgå motorveje” og det var nok lidt vovet. Op og ned og op og ned og så lige en hel masse sving.
Nå det gik jo også og jeg kom til en dejlig campingplads efter lige at have været over et lille bjergpas.

* Af sted kom jeg, men det gode vejr holdt desværre ikke ret langt. Jeg har cyklet 2½ time i regnvejr i 500 m højde. Er det sjovt? NEJ. Men vi giver ikke op, og vejret klarede da også op. Jura er flot og jeg oplevede et par naturmæssige overraskelser. Først et kæmpe dødishul med en fantastisk natur både i og omkring. Derefter en kæmpe opdæmmet sø, som viste sig at være vandkraftværk. Alt er frodigt og grønt her. Hvorfor mon?
 

Kl. 15.30 Ankom jeg til Thoirette, en yndig lille by ved floden i 280 m højde. Så bare lige hen til campingpladsen. Og det gik op og op og højdemåleren viste 478 m da jeg var nået til byen. Sved på panden. Ikke lige det jeg havde regnet med. Men det går ned ad i morgen.

Dagens etappe:110 km, 20 i gennemsnit. Svag SV vind.
Google Earth fil af turen.
 

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login