HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2009 Borger-Barcelona > Etape 3, Cherain

Etape 3, Cherain

Lige ankommet til campingpladsen i Rettigny i regnvejr.
Jeg måtte betale alt, alt for meget for en overnatning i en gudsforladt dal i Ardennerne. 28 Euro og så er der ikke noget der virker. Jeg kan ikke få strøm på (måske kan Geert få det til at fungere).
I morges var jeg ikke helt glad for at Geert ville cykle. Han blev udstyret med rigelig Panodil og sagde selv at han havde det rimeligt. Men……
Vejret er noget blandet i dag. I nat var der byger og jeg har under turen haft en del byger, der nu er gået over i regn. Vi ringer sammen kl. 13. Så må jeg se, hvordan det går.
Jeg skulle bare køre en lille tur på 110 km. Peanuts!
Men, kort efter Maastricht kørte motorvejen ind i Liege, hvor det vist stadig var morgenmyldretid. Det var i hvert fald tungen lige i munden og stole blindt på ”Tom-Tom”.
Vel ude af Liege startede Ardennerne. Først kunne jeg ikke helt forstå at camperen gik ned i fart, men snart blev det klart, at det bare var et stort bjerg den skulle over. Spindende som en mis gik det ned og op og op og ned.
Da jeg skulle dreje af, viste det sig, at jeg var kommet til verdens ende. Ikke et menneske, ikke en butik i de småbyer jeg kom igennem. Jo..et enkelt sted var der to vejarbejdere med to store vogne. De havde ikke tænkt sig at gøre plads for en tosset dansker i en ældgammel camper, så jeg måtte vende om og finde en anden vej til campingpladsen.
Nå heldigvis var der en dame i receptionen og hun talte endda hollandsk. Der er også en restaurant her, så vi kommer ikke til at sulte selvom der ingen butikker var.

Det med ingen butikker, er fuldstændigt rigtigt. Jeg ved ikke hvor Belgierne køber deres dagligvarer, men jeg har på min 122 km tur i dag, ikke set et sted hvor jeg kunne købe en Cola. Restauranterne er lukkede, ingen folk i gaderne. Det er måske på grund af vejret eller måske er jeg som hollænder er lidt forud indtaget i forhold til Belgierne. I aften skal jeg prøve deres pommesfritter og øl. Det må de da kunne finde ud af.
Turen gik uden problemer med bentøjet. Regnen silede ned de første 4 timer, men der efter klarede det op. Vinden havde dog ikke tænk sig at aftage. Så jeg måtte slås med en kraftig modvind det meste af vejen.
Men der er bakker i Ardennene. Korte kraftige stigninger, som det tager lang tid at cykle op ad og meget kort tid at trille ned ad. Jeg fik en del gange brug for mit Mont Ventoux gear. De flotte scenerier fik jeg ikke set meget af på grund af regnen. Det krævede en gang power food, da jeg kom til campingpladsen. Vasketøjet, sprang vi af måske forståelige grunde,over.

Dagens etappe:122 km, 20,2 i gennemsnit, frisk til kraftig SV vind. (altså modvind igen, men det giver kondition :-)
Google Earth fil fra turen.

Nederst en højde - stignings diagram.
Et par steder var stignings % over 10.
Som det kan ses, kan jeg glæder mig til en ned-
kørsel på næsten 400 m.

 

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login