HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2009 Borger-Barcelona > Etape 16, Barcelona

Etape 16, Barcelona

Så er det slut. Efter 2007 km (inkl. 10 fra redningsaktionen i forgårs) er målet nået. Kl. 13.00 ankom jeg til camping BARCELONA ca. 30 km fra Barcelona centrum. Hvorfor skulle jeg risikere liv og lemmer for at køre de sidste 30 km til centrum, når der kører bus og tog. Vejen langs Costa de Maresme og Costa Brava er alt andet end en cykelsti. Cyklisterne kører på nødsporet og man skal have øjnene åbne hele tiden.

Den første del fra Girona var en smuk tur gennem pæne bakker (256 m) med Pyrenæerne med sne på, som  baggrund. Turen gik via en hovedvej, med nødsporet som cykelsti. Andre veje findes ikke. Den Hollandske rute, Amsterdam - Barcelona, som jeg har kørt det meste af turen efter Lyon, har Sant Feliu som ende station og så anbefaler de at man tager toget eller båd til Barcelona. Jeg valgte at kører til Tossa del Mar (Jeg tror ikke man skal lægge noget i navnet). Fra Tossa del Mar er der en utrolig smuk vej i gennem klipperne, delvis med udsigt til havet. Men op skulle jeg atter en gang. Resten af turen var bare noget som skulle overstås.

Der skal nu pakkes ud og pakkes sammen. Det er utrolig hvad man kan have i en cykeltaske. Ting som man skal have med og ting, som man kunne få brug for. En flaske vin til den som laver en komplet liste af ting som ligger på bordet.

Ja, så er det slut. Og i dag er jeg glad. Jeg havde frygtet den sidste etape for både Geert og mig selv og det var der så rigeligt grund til. Et inferno af rodede veje og trafik Jeg kan da undre mig over, at Costa Brava er så populært et feriested for hvor er roen og freden?

Det har været 3 uger med et stramt program hver dag for at nå hertil. At gennemføre sådan en tur, kræver, at man fra starten er i god form og at den vedligeholdes undervejs. Geert har mange dage måttet foretage millimeter små justeringer af sadel, styr og pedaler for at kompenserer for, hvor det nu gjorde ondt. Han har skullet sørge for, døgnet igennem, at få den rette kost og drikkevarer og hele tiden kompensere for, at nogle dage var det meget varmt, andre dage koldt. Ligeledes skal tøjet hele tiden være i orden og afstemmes efter de aktuelle forhold.

Indkvarteringen på campingpladserne har været et kapitel for sig. De var ikke valgt efter komfort, men udelukkende efter hvor tæt de lå på ruten. på cykel betyder 10 km. ret meget. I går var det et ret mærkværdigt sted, der bar præg af, at gederne græssede der, når der ingen gæster er! Og så skal man ikke tro, at pris og kvalitet hænger sammen når det drejer sig om campingpladser, snarere tværtimod.

Nu er alle cykeltingene pakket sammen og så håber vi på at få lidt varme igen så vi kan nyde Barcelona. Som Geert siger: Nu er vi kommet til Spanien og så skal vi have lange bukser på.

Over 2000 km. cykeltur ned gennem Europa - det er da en præstation der kræver en flaske champagne, som jeg vil prøve at fremskaffe.

Hvis Geert kan klare det som 60-årig, hvad bliver det så ikke til når han er 70?

I øvrigt har jeg lovet ham, at hvis han på hjemturen skulle se et bjerg han ikke kan køre forbi, uden at det skal besejres på cykel, så O.K.

Etapen til Mataro (Barcelona): 81 km, 23,6 i gennemsnit. Først ingen vind, senere MED vind langs kysten. Hurra
Google Earth fil af turen.
 

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login