HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2009 Borger-Barcelona > Etape 13, Tuchan

Etape 13, Tuchan

Lørdag d. 12. september

Rent nostalgi for en Hollænder. I 35 km har jeg kunne følge Canal du Midi med sine skibe, broer og sluser. Det, som er anderledes end i Holland, er platanerne og naturligvis temperaturen. Der var en fornøjelse at cykle langs med kanalen og se kanalturisterne futter af sted med ca. 5 km i timen. Man kunne måske lige så godt gå.

Kanalen snørkler sig igennem landet og byer, med mange flotte broer, små havne, sluser og cafeer alle vegne. Der fiskes med flod og jeg fik da også set en odder. Det er helt klart, at området har god gavn af skibsturisterne

Resten af turen gik i gennem et varieret bakket landskab med sågar en Col på 250 meter. Vinmarker, vinmarker og atter vinmarker. Hvem drikker mon al den vin? Det duer i hvert fald ikke med vin i min bidon (fransk for drikkedunk)

Der er varmt igen i dag, ca. 30 grader ved middagstid. Det er svært at spise når det er så varmt, men man skal også passe på med at drikke for meget vand. Til sidst klukker det helt lystigt i maven på en. Drikkelse med noget sukker og kulhydrater er det bedste. Fx. en drikke yoghurt eller kærnemælks koldskål er optimalt. Det kan man bare ikke få fat i undervejs. Heldigvis er Camperen udstyret med et køleskab og Karen har sørget for forsyninger.

Vi er i Tuchan, midt i et kendt vindistrikt. Vinen siges at være en sød Muscadet vin, som vi endnu har til gode at prøve.

Camperen kom også fint af sted i morges kun 2 minutter efter den fastsatte afgangstid. Vi må jo tidligt op og af sted, så Geert kan udnytte morgenkøligheden maximalt.

Jeg havde gjort meget ud af min rute, så jeg ikke skulle på for mange små veje og igennem små byer med snævre gader, men Murphys lov slog til: I en Rundkørsel hvor jeg skulle dreje af var der et fint skilt: Route Barre` uden videre forklaring. Så måtte jeg jo fortsætte og se hvad der så skete. Man kan jo ikke kigge på kort, mens man kører. Det hele endte med at jeg kom ud på små bjergveje og gennem landsbyer med meget smalle gader. Jeg var faktisk rigtig glad da jeg nåede campingpladsen,

Den ligger meget flot, mellem bjerge og vinmarker. Der er en flot pool, palmer, kaktus og pinjer, men de sanitære installationer er ikke noget at skrive hjem om. rent, ja, men det er også det hele!!!

Jeg nævnte lige rundkørsler. Vi synes vi har fået mange i Danmark, men her er det gået helt over gevind. Jeg ville ønske at camperen kunne programmeres til rundkørsler, så jeg ikke skulle hive så meget i rattet.  nej, der er ikke servostyring, men heldigvis et meget stort rat.

Det er week-end nu, så der skulle gerne have været en bøf på grillen i aften og en flaske vin til. Men... det er forbudt at grille på grund af brandfaren - helt forståeligt - og vinen må nok ændres til cola. Geert skal cykle igen i morgen og han risikerer at vinen går i benene.

 

Etapen til Tuchan:112 km, 23 i gennemsnit. Vind fra sydvest.
Google Earth fil af turen.
 

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login