HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2009 Borger-Barcelona > Etape 10, Vallon Pont D'Arc

Etape 10, Vallon Pont D'Arc

Tournon sur Rôhne 5. september.
I dag skulle vi ifølge planen have været til Ardechefloden, men….
Jeg har været underdrejet et par dage med hovedpine (migræne), Geerts tur i dag skulle have været på 180 km. over et 1100 m pas og endelig skulle jeg også have kørt ad veje der førte mig over pas i 1000m højde.
For at spare, camperen, mig og Geert – i den rækkefølge-, besluttede vi at dele etapen i to og samtidig lave min camperrute om, så jeg ikke skal over de pas. Det betyder jeg at jeg har sovet godt i nat.
Dagen startede med cykelreparation. Geert opdagede at han var flad på baghjulet, lappede, men igen tabte han luft.
Han endte med at måtte lappe slangen og skifte dækket før han var klar til afgang.
Jeg skulle finde supermarked og pengeautomat, men det kan franskmændene virkelig finde ud af. Ved alle lidt større byer, er der i udkanten et ”Centre Commerciale”, hvor alle dine fornødenheder kan dækkes – også de mere kulinariske.
Jeg kørte ad motorvejen sydpå, igen betalingsanlæg, hvor instruktionerne kun er på fransk og hvor jeg ikke kan få fat i byttepengene, fordi jeg sidder for højt.
Efters en flot tur, hvor man virkelig får set hvor stor Rhonefloden er, kom jeg til den by hvor jeg skulle dreje af, Tournon sur Rôhne. Flot by, masser af blomster og så var der marked, der ikke gjorde det nemmere at komme igennem byen.
Fandt campingpladsen uden problemer og hurtigt efter dukkede Geert op så vi kunne spise frokost sammen.

I flyvende fart fra Condrieu til Tournon sur Rôhne. Den friske norden vind gjord det til en leg. Der er delvis en fin cykelsti langs med Rhône floden, hvor men er fri for bilerne og især de store lastbiler. Men hist og her ligger der en sten, som jeg i et øjebliks uopmærksomhed kørte hen over, med en punktering til følge.

Flot tur i øvrigt, høj sol og som sagt med vind. Rhône dalen er som alle andre dalen en blanding af det flotte, og det nødvendige. Hyggelige små byer, vinmarker, frugtplantager, al det vi gerne vil se. Men også industrien er der og toget og motorvejen. Men det overordne indtryk er meget positivt. I morgen går det løs i Ardêche, formentlig uden industrien, men med alt det andet.

 

Første del af etapen til Vallon Pont D' Arc:57 km, 25,7 i gennemsnit. Frisk N vind.
Google Earth fil af turen.
 
Den 6. september.

Opvask er farligt og Ardeche er pragtfuld

I dag skulle Geert køre kongeetapen – turen på 140 km. over Ardechebjergene op over højtliggende pas og gennem dybe dale, men det var nær ikke lykkedes.
I et anfald af galanteri insisterede han på at være med til opvasken. Så vi gik sammen hen til det dertil indrettede sted, fik klaret en håndopvask (ja, vi kan endnu) og da vi så skulle tilbage var Geert pludselig i gang med en større salto med alle sine 185 cm. Tallerkner, gryder og knive fløj igennem luften og der lå han.
Blodet flød og det var tydeligt at se, et der røg den etape.
Tilbage til camperen, få renset sårene og under protester måtte han have ispose på, der hvor knæet så ud til at hæve op.
I aftes brugte vi det halve af Falck kassen til at sikre at sengetøjet ikke blev for blodigt og i morges var han så klar igen.
Det var bare ærgerligt at det skete efter opvasken. Det betød at det hele måtte vaskes om!
Vågnede til en klar, kold morgen og tog en halv time til så det kunne varme lidt op inden Geert skulle i pedalerne.
Sidst han ringede var han ved vældig godt mod. Også han nyder at være kommet til det skønne Ardeche.
Vi har hele tiden haft en forventning om, at komme ned til dejligt sommervejr og her er det.
Solen skinner fra en skyfri himmel, Der er en del gæster på campingpladsen (det er ikke sjovt når de er tomme).
Floden ligger på den ene side og der svømmes og sejles i kano og til den anden side er poolen, som jeg helt sikkert skal prøve. Herligt.
På min tur herhen skulle jeg da også lige over et par pas, gennem hårnålesving og alt hvad der hører med til at køre i bjergene, men jeg er ved at være helt trænet i det,
Har været en tur ud på cykel og se på byen og vinmarkerne.
Her bliver vi et par dage.

Kongeetape er lidt meget sagt, men jeg skulle først over et 500 meter pas, ned igen i 250 m og så op til Col de Mézilhac, 1119 meter. En fantastik flot tur. Ned ad gik den fra 1119 meter til 200 meter på 20 km. Ja Paul, jeg var nødt til at bremse en del af vejen :-)


Jeg glæder mig til et par fri dage. I alt har jeg nu kørt 1446 km og det kan mærkes i benene.

Col de Mezilhac

Anden del af etapen til Vallon Pont D' Arc:143 km, 22 i gennemsnit. Vind fra forskellige retninger.
Google Earth fil af turen.
 

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login