HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2009 Borger-Barcelona > Etape 1, Nijmegen

Etape 1, Nijmegen

Af sted, d. 25-august, kl. 9. Oma viste vej de første 5 km, og så var det på egen hånd.

Vejret var godt til at starte med. Ingen vind, 20 grader, overskyet og lidt fugtigt i vejret, som snart skulle blive til regnbyger ind i mellem.

Turen forløb efter planen og gps'en indtil Ommen. Ommen er en by, som ligger ved floden Vecht og der er ikke mange broer over denne flod. Jeg havde planlagt ruten ad små veje til floden. Det viste sig, at de små veje var grusveje, ikke som vi kender dem fra Danmark og Sverige, nej, det rene sand. Fint gult sand, som sætter sig i alt det kan bevæge sig. Heldigvis kørte jeg hen over en gårdsplads, hvor en murer var i gang. Han tog 2 spande vand, som han hældt ud over cyklen. Så var den nogenlunde ren igen. Derefter manglede jeg bare at finde broen over floden. Den vej jeg havde regnet med at køre på viste sig at være en motorvej. En sød dame gav mig en alternativ rute, som viste sig at være meget flot. Jeg krydsede folden over en fodgængerdæmning, med fisketrappe og sluse til skibsfarten. Turen tog noget længere tid end beregnet. Det er ikke nemt at navigere igennem Arnhem og Nijmegen i myldretiden. Jeg ankom til campingpladsen kl. 17.30 med en del smerter i højre knæ og ryg. Muligvis kulde på grund af regnen. Håber det er bedre i morgen.

Jeg (Karen) skulle bare sørge for at køre camperen til Nijmegen.

Det var dog lettere sagt end gjort. I fin stil havde jeg indstillet GPSen til at undgå motorveje - jeg skulle jo opleve noget og det gjorde jeg. Jeg blev ledt ind på nogle meget små veje og på et tidspunkt hvor jeg fik besked om at dreje til højre, var der kun en gårdsplads. Alt gik dog fint, rigtig meget trafik omkring Arnhem og Nijmegen, men til sidst kom jeg til en såkaldt minicamping. Det er på en gård med masser af heste og nogle rigtig hyggelige værtsfolk. Faciliteterne er i orden og det er BILLIGT!

Dagens etappe:181 km, 24,4 i gennemsnit, svag SV vind.
(altså modvind)
Google Earth fil fra turen.
 

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login