HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2009 Borger-Barcelona

2009 Borger-Barcelona

Forberedelse til turen.
Beslutningen om turen til Barcelona blev taget for flere år siden. Vi var i en butik i Groningen der udelukkende forhandler kort til vandreruter, cykelruter m.v. Og der var en beskrivelse af en tur gennem Frankrig langs floderne.
Det er en del af Frankrig hvor vi ikke har været så meget, så vi købte kortene og beskrivelsen.
Vi besluttede samtidig, at hvis vi stadig ville tage turen når vi kom så langt, skulle udgangspunktet være Holland og ikke Danmark. Geert har adskillige gange cyklet turen til Holland så det var der ingen ide i, at gentage.
At cykle 2000 km skal være en oplevelse mere end en præstation. Det skal samtidig være en oplevelse for os begge. At køre følgebilen, sørge for, at alt det praktiske med mad, tøj m.m. fungerer, må nemlig heller aldrig blive et martyrium, men en del af en dagligdag, hvor vi begge skal opleve turen.
Jeg har de praktiske opgaver, men jeg har også en del tid til at gå ture, (stavgangsstængerne er med) og allerbedst, fotografere en masse. Således skal der være plads til både lommekameraet (et godt et) og spejlreflekskamera med tele, til at få nogle forhåbentlig rigtig gode billeder.
Vi har valgt ruter der går gennem spændende naturområder og også nogle byer med masser af charme. Den første by jeg glæder mig til er Maastricht.
Vi starter i Borger, en lille by ca. 40 km. Syd for Groningen.
Geert er født i en lille naboby Gasselte, men familien flyttede senere til Borger. Geerts mor bor her stadig. Hun er kendt for at cykle. Hun er nu på vej til 85, men cykler stadig ofte og gerne. En søndagstur kan nemt være 40 km.
Da hun for nogle år siden skulle have en hofteprotese, var hendes store ønske, at hun igen skulle cykle en tur i skoven.
Hun har altid sørget for at hendes sønner cyklede og siden hen gav hun børnebørnene gode cykler og mange af både børnebørn og oldebørn er da også ivrige motionscyklister.
Derfor var det naturligt at turen skulle udgå fra Borger.
Det sidste halve år har mange aftener været brugt til forberedelserne.
Der er 3 hovedområder, når man skal være væk så længe:
  1. Cyklen og ruterne
  2. Bilen
  3. Alt det man efterlader derhjemme.


Derhjemme efterlader man jo hus, børn og børnebørn. Huset må man sørge for bliver brugt af andre, børnene må klare sig uden bedsteforældrepasning ret længe, mens det svier ikke at se børnebørnene så lang tid. Til gengæld er de alle så store at vi kan SMS´se sammen.
Bilen havde jo store problemer for 3 år siden da Geert cyklede til Genoa. Den endte med at blive transporteret til Hundested med kranvogn. Siden har den været hos en dieselmekaniker, der er noget af en troldmand, og motoren kører perfekt. Til gengæld steg generatoren af forleden, så det må i orden inden vi tager af sted. Det er jo en gammel sag, men den har aldrig kørt bedre end nu. Den næste hurdle er så at sørge for, ikke at tage mere med, end at den stadig kan trække, så derfor skal den hen at vejes, når bagagen er i. (Hvis bagage skal ud?)
Cyklen har Geert brugt til forberedelsen hele foråret. Alligevel fik han et problem med smerter langs iskiasnerven for nylig. Han var på randen til at købe ny cykel, men gennemtrawlede nettet for at finde ud af, om andre havde haft samme problem. Det viste sig bredden på sadlen er meget afgørende og han har investeret i, hvad jeg synes må være en guldsadel, men det virker. Nu er alle kabler og bremser skiftet, skilt ad og smurt. Geert har endda fundet en ringetone til mobilen han kan høre, så vi kan være i kontakt med hinanden. – Det er ikke muligt at køre med høreapparater – blæsten laver alt for meget støj.
Kortene er gennemgået kilometer for kilometer, waypoints er lagt i cykel GPS’en og campingpladser fundet. Der er lagt planer for kosten undervejs camperens bibliotek er opdateret. Laptoppen er klargjort med ruter, planer og plads til billeder.
Så nu er det endelig kommet så langt at vi kan tage af sted.

Google Earth filer.
Højreklik "Gem link som .." eller "Gem destination som,,,"
Gem filen som en *.kmz fil og start Google Earth ved at dobbeltklikke på filen.

Afhængig af hvilken browser du bruger, kan du også bare prøve på at klikke på linket og få browseren til at åbne filen i Google Earth

Borger - Nijmegen
Nijmegen - Maastricht
Maastricht - Girona
Girona - Barcelona

   

Undermenu

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login