HILBRANDS-BIKINGSITE

Du er her:   Hjem > Cykel bedrifter > 2007 Mont Ventoux

2007 Mont Ventoux

Mont Ventoux er drama. Hvem har ikke hørt om Mont Ventoux. Det skallede bjerg, Tom Simson, Tour de France.
Det er et særligt bjerg, med imponerende stigninger og sit særprægede udseende. Et bjerg man må bestige med cykel.

Forberedelse

 

 

Det kræve gode ben at betvinge Mont Ventoux. Mange kilometer og lidt styrketræning er nødvendigt. En tur til Holland var for mit vedkommende starten på forårstræningen. Herefter 1 - 2 ugentlige træningsture på 50-70 kilometer.

Efter ankomsten til Frankrig, cyklede jeg noge små bjergetaper, bl.a. en par ture fra Carpentras via Bedoin over Col de Madeleine (sølle 450 meter).

For at jage skræk i livet på mig selv, kørte vi turen fra toppen til Bedoin i bil, for at se hvordan ruten var. Det er den optimale forberedelse, men ikke noget som beroligere en.

 

Selve turen

Jeg kørte turen den 19. juli. Kl. 15 afgang fra Carpentras og herefter stille og roligt til Bedoin. Denne tur har snydt mig tidligere fordi der er en lumsk stigning på 1-2% som ikke ser ud af meget, men som trækker tænder ud hvis man tror man kan køre normal tempo, og så i 32 gr. varme.
Kl. 16 på aftalt mødested med mine 2 støtte pædagoger.


En kold Cola som sidste energidrik og så afsted. Det var varmt og det viste sig hurtigt at min fætter Geert Jan ikke havde gode ben den dag (han kørte turen dagen efter). Lars gav mange gode tips undervejs, men måtte opgiv ca halvejs på grund af hedeslag. Så var der kun mig og min cykel.


Jeg fandt mit rytme og knoklede derudaf med små drikkepauser undervejs.
Cykelhjelmen blev hængt på styret, det var simpelthen for varmt at have den på. Men da hastigheden lå på omkring 6-9 km i timen, udgjord det ikke nogen sikkerhedrisiko.
Man møder folk undervejs. Nogle hepper, andre kikker på en som om man er ikke rigtig klog. Det er man måske heller ikke, men det føles godt bagefter.
Kl. 19.00 var målet nået. Der er en lidt euforisk stemning oppe på toppen blandt de andre cykelryttere. Alle smiler til hinanden, tommefinger i vejret og man tager flittig billeder af hinanden.


Nedturen er skægt. En perfekt vej uden huller og sten. Ikke for mange skarpe sving. Op til 60 km/t nedad. 
Lige et billede af Tom Simsons mindemærke (en alvorlig påmindelse om hvorfor doping bør banlyses)
Det går nedaf hele vejen til Carpentras og det er godt, fordi benene syrer godt til på nedturen.

   
Turen var alt i alt ca. 70 km, med en stigning fra 100m i Carpentras til 1910m på toppen. Som det kan ses på diagrammet for neden, tog turen hjem ikke særlig lang tid.
Turen har bekræftet mig i, at alt kan lade sig gøre, når bare man forbereder sig grundigt og finder sit eget tempo. Der er flere bjerge som venter.

Hilbrands-Photo| Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login